Bejelentés
Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Üzenőfal


Név:

Üzenet:

Reszelő F.C.

A Reszelő Football Club egy magyar amatőr labdarúgó csapat, melyet 2009-ben alapított egy csapat diák a fővárosi Ady Endre Gimnáziumban. Jelenleg nem vesz részt egy hivatalos bajnokságban sem.

Története

A klubot 2009-ben alapították az akkori 9.b tanulói. Az egész a gimnáziumon belül meghirdetett futball torna nyomán alakult ki. A lelkes ifjúság leadta nevezését, akkor még 9.b néven. A név ihletadója a diákok osztályfőnöke volt: A rendkívül sikeres pedagógus nem nézte jó szemmel, hogy az ifjak nem nyújtanak olyan tanulmányi teljesítményt, ami az elvárható volna az Ady Endre Gimnázium szintjéhez. Ezért a fiataloknak a következőket ismételte el: "Nem kell ide járni. Menjenek el Reszelni". A labdarúgó fiataloknak nagyon megtetszett ez a név, ezért nyomban fel is vették a Reszelő F.C. nevet. A bajnokságban csúfos vereségeket szenvedtek el. 6-0; 7-1 , de a fiataloknak semmi sem tudta elvenni a kedvét. Végül első győzelmüket 2010. Május 12-én szerezték meg az akkori 11.C-ellen 0:2-ről fordítva 4-2-re. I.Iskolabajnokságukat az utolsó helyen fejezték be, 11 mérkőzésből 1 győzelemmel, 1 döntetlennel és 9 vereséggel. Ebben az évben a klub elérte fennállása eddigi legnagyobb sikerét. A tanulmányi év végén meghirdetett sport-napon hatalmas meglepetésre első helyezést ért el, felülmúlva a 7.A; a 9.C; és a 10.A csapatait. A következő évben a bajnokság lebonyolítása megváltozott. 2 külön csoportra osztották a csapatokat, melyeket sorsolással osztottak be. A Reszelők a halálcsoportba kerültek, ahonnan végül 4 vereséggel távoztak. A sors azonban megint visszaadott valamicskét, hiszen az Újbóli sport-napon a 3. helyet szerezte meg nem kis bravúrral. Az akkori 10.A-t 3-1-re, a 10.C-t 3-0-ra hozta le a csoportból, mik az örök rivális 10.D-vel 0-0-ás döntetlent ért el. Az elődöntőben kikaptak a 12.D ellen hősies küzdelemben 3-2 arányban. A bronzmeccsen ellentmondást nem tűrően futballozva 2-0-ra lesöpörték a 9.C gárdáját. A 2011-2012-es szezonban a bajokság visszaállt a régi kerékvágásba, újra oda-vissza vágós rendszerben küzdhettek egymással a csapatok. A bajnokság már majdnem véget ért, melyet már biztosan a 12.A csapata nyert meg. Érdekesség, hogy a 12.A a Reszelő F.C testvércsapata. A Reszelők jelenleg az 5. helyet foglalják el a bajnokságban, 2 mérkőzéssel a vége előtt. Jelenleg 8 összecsapásból 2 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség áll a statisztikában. Minden év Februárjában az iskola éjszakai kupát rendez, melyen eddig a Reszelőknek nem sok babér termett. 2010-ben 2011-ben és 2012-ben is a csoport jelentette a végállomást a csapatnak.

Címer

A klub címerét szintén a diákok inspirálták. Majd mindannyian más magyar klubért rajongtak, ezért kezdetben nehéz volt eldönteni, hogyan is nézzen ki a Logó. Végül megszületett a döntés: 3 magyar egyesület, a Budapest Honvéd, a Ferencváros és az Újpest arculatának összetételéből alakult ki a címer. A kör minta az Újpest és a Ferencvárost szimbolizálja. A piros és a zöld színek a Honvédot és a Fradit adják vissza, 9 sávban, akárcsak amilyen a Ferencváros címere. A logó központjában helyezkedik el a vasmacska, ami Újpest jellegzetes jelképe. A két tigris a reszelők kabalaállata,ami egy plüsstigrist szimbolizál melyet az első denevér-derby alatt találtak meg a csapattagok. A címer tehát az összefogást és a barátságot kívánja visszaadni.

Csapat

 • A Reszelő F.C-t jelenleg 9 igazolt labdarúgó alkotja:
 • Kapus: Kovács Máté
 • Kapus: Torma Zsolt
 • Védő: Csontos Bence
 • Védő: Bugner Marcell
 • Védő: Székely Bence
 • Középpályás: Ambrózy Péter
 • Középpályás: Kiss Márton
 • Csatár: Pelcéder Bence
 • Csatár: Péterfalvi Tamás

Edző

 • Koleszár László

Stadion

A klub hazai mérkőzéseit az Ady Endre Gimnázium saját pályáján játssza. XIII.ker Röppenytű u. 60.

Sikerek

1X-es Sport-nap győztes (2010); 1X-es Sport-nap 3. helyezett (2011)
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?YoloKovacs [ 2018-06-14 20:30 ]

Hol az üzenőfal?Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!